Obilne padaline

Nevrijeme uzrokuje probleme na cestama diljem BiH

Iz BIHAMK-a mole vozače da budu maksimalno oprezni i drže odstojanje između vozila.
AutoMoto / Stanje na cestama | 06. 06. 2021. u 20:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika količina kiše koja se izlila u poslijepodnevnim satima stvorila je probleme na cestama diljem Bosne i Hercegovine.

Iz BIHAMK-a mole vozače da budu maksimalno oprezni i drže odstojanje između vozila.

"Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz prometa, kako bi se izbjegla rizična preticanja", priopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Gradina, Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, navode iz BIHAMK-a.

Podsjećamo, Federalni hidrometeorološki zavod najavio je promjenu vremena, odnosno pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

"Lokalno je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijim padavinama i gradom. Vjetar slab do umjeren u središnjimi sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje jugozapadni", priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close