Funkcioniranje

Na svim graničnim prijelazima BiH pojačana je kontrola putnika i robe

Na GP Brčko - Gunja ne mogu prometovati autobusi i teretna vozila, dok je GP Deleuša - Vraćenovići zbog radova zatvoren za promet.
AutoMoto / Stanje na cestama | 14. 03. 2020. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog sprečavanja širenja korona virusa, na svim graničnim prelazima Bosne i Hercegovine pojačana je kontrola putnika i robe, ali trenutno nema dužih zadržavanja, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Svi međunarodni granični prelazi sa Srbijom i Hrvatskom su u funkciji. Od sinoć su od strane Granične policije Crne Gore zatvoreni međunarodni prelazi Hum - Šćepan Polje i Vitine - Šule", priopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Na GP Brčko - Gunja ne mogu prometovati autobusi i teretna vozila, dok je GP Deleuša - Vraćenovići zbog radova zatvoren za promet.

Polusatne obustave prometa zbog sanacijskih radova na snazi su od 7 do 16 sati na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka u mjestu Ugarak. Iza 16 sati na ovoj dionici prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava prometa zbog sanacijskih radova na snazi je i na putnom pravcu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad (dionica Crna Rijeka - Bjelajce) od 9 do 15 sati.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 5 sati promet kroz tunel obustavljen.

Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Kopirati
Drag cursor here to close