Stanje na cestama

Na širem području Glamoča, Kupresa i Šujice jaki udari vjetra

Na širem području Glamoča, Kupresa i Šujice upozoravaju na povremene jake udare vjetra.
AutoMoto / Stanje na cestama | 20. 12. 2019. u 08:40 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) u petak ujutro savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na cestama.

Na širem području Glamoča, Kupresa i Šujice upozoravaju na povremene jake udare vjetra. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Polusatne obustave prometa, uz 15-minutno propuštanje vozila, aktualne su do 16:00 sati, na magistralnoj esti Jajce - Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, a do 15:00 sati i kroz tunel Skela na magistralnoj cesti Donji Vakuf - Jajce.

Na magistralnoj cesti Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana prometuje se dvosmjerno od 5:00 do 21:00 sat. U vremenu od 21:00 do 0:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 0:30 do 5:00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo - Sarajevo.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnim cestama: Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik - Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani - Metković (između graničnih prelaza).

Na graničnim prijelazima zadržavanja u petak ujutro nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko – Gunja, zaključuju iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close