Bez gužve

Na ograničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

Ulaz u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obvezni PCR test akreditirane laboratorije ne stariji od 48 sati.
AutoMoto / Stanje na cestama | 21. 06. 2020. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolnici su jutros pretežito suhi, ali zbog mjestimice mokrih ili vlažnih kolnika savjetuje se oprez i vožnja prilagođenu uvjetima na cesti.

Vozačima e savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Upozoravaju se vozači na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje - Jablanica.

Zbog klizišta na dionici M-18 Kladanj - Tuzla u mjestu Vitalj, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica - Nemila) u vremenu od 05:00 do 21:00 sat promet se odvija dvosmjerno, od 21:00 do 00:30 sati promet se odvija jednim prometnim trakom naizmjenično, dok se u vremenu od 00:30 do 05:00 sati promet kroz tunel obustavlja.
Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica - Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog izvođenja radova na mostu na petlji Blatuša, zatvorena je izlazna traka iz naselja Blatuša (Zenica) prema Sarajevu.

Zbog radova obustavljen je promet na dionici Srebrenik - Orašje u tunelu Ormanica. Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika prometuju obilaznicom u blizini tunela, dok se vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjeravaju na alternativne pravce (raskrižje Ormanica - raskrižje Vučkovci - Srnice - Bukva - R-461 prema Srebreniku). Osobna vozila mogu koristiti dionicu Srnice Donje - Špionica.

Zbog radova na dionici M-6 Ljubinje - Trebinje (u mjestu Tulje) obustavljen je promet u vremenu od 08:00 do 14:00 sati (svaki dan osim nedjelje). Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac Stolac - Berkovići - Krivača - Bileća - Trebinje.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka - Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-4 Jelah - Doboj,
- M-5 Jajce (most na ulazu), Jajce - Donji Vakuf (tunel Vinac), Donji Vakuf - Travnik (Komar), Kiseljak - Busovača
(Busovača - Draga, Jehovac - Brestovsko), Gromiljak - Blažuj (Han Ploča - Kobiljača),
- M-6.1 Široki Brijeg - Posušje (Podvranić), Tomislavgrad - Posušje (Mesihovina),
- M-14 Srbljani - Krupa (kanjon Une),
- M-16.2 Uskoplje - Prozor,
- M-17 Jošanica - Stup, Ostrožac - Jablanica, Buna - Tasovčići,
- M-17.5 Posušje - Grude,
- M-18 Sarajevo - Trnovo.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik (Podpeć), M-5 Sarajevo - Pale (Ljubogošta) i M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji).

Na dionici R-412 Crna Rijeka - Bjelajce svaki dan osim nedjelje, promet će biti obustavljen u vremenu od 08:00 do 16:00 sati.

Zbog radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Ulaz u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obvezni PCR test akreditirane laboratorije ne stariji od 48 sati.

Za vrijeme ove mjere, prelazak nije moguć preko graničnih prijelaza Hum i Metaljka.

Na ograničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog izvođenja radova obustavljen je promet na graničnom prijelazu Deleuša - Vraćenovići.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, priopćeno je iz AMSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close