Granični prijelazi

Na Ivanici i Bosanskoj Gradišci pojačan promet vozila na izlazu iz BiH

Pročitajte najnovije izvješće BIHAMK-a o stanju na cestama u BiH kao i stanju na graničnim prijelazima.
AutoMoto / Stanje na cestama | 10. 08. 2018. u 17:10 Bljesak.info
Kopirati

Na graničnim prijelazima Ivanica i Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, a na GP Bosanski Brod na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napominju se vozači da je na GP Bosanski Novi-Dvor, zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen promet.

Na autocesti  A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, prometj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. U tijeku su i radovi na mostu kod petlje Visoko na dionici A-1 Kakanj-Visoko, a vozila na ovom lokalitetu prometuju jednom trakom. Zbog oštećenja dilatacijske naprave na mostu na dionici Podlugovi-Visoko iz sigurnosnih razloga prometuje se preticajnom trakom, uz postavljenu signalizaciju.

Radovi se izvode i na magistralnim cestama M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac), M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) i M-18 Semizovac-Olovo (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg).

Apelira se na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralne ceste M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na raskrižju magistralne ceste s autocestomu zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je promet i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati