Granični prijelazi

Na Ivanici i Bosanskoj Gradišci pojačan promet vozila na izlazu iz BiH

Pročitajte najnovije izvješće BIHAMK-a o stanju na cestama u BiH kao i stanju na graničnim prijelazima.
AutoMoto / Stanje na cestama | 10. 08. 2018. u 17:10 Bljesak.info
Kopirati

Na graničnim prijelazima Ivanica i Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, a na GP Bosanski Brod na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Napominju se vozači da je na GP Bosanski Novi-Dvor, zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen promet.

Na autocesti  A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, prometj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. U tijeku su i radovi na mostu kod petlje Visoko na dionici A-1 Kakanj-Visoko, a vozila na ovom lokalitetu prometuju jednom trakom. Zbog oštećenja dilatacijske naprave na mostu na dionici Podlugovi-Visoko iz sigurnosnih razloga prometuje se preticajnom trakom, uz postavljenu signalizaciju.

Radovi se izvode i na magistralnim cestama M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac), M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) i M-18 Semizovac-Olovo (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg).

Apelira se na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralne ceste M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na raskrižju magistralne ceste s autocestomu zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je promet i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.