BIHAMK

Na graničnim prijelazima zadržavanja do 30 minuta

Na učestale odrone skreće se pozornost na dionici magistralne ceste Jablanica-Mostar (poslije mosta Begića i Begovića).
AutoMoto / Stanje na cestama | 24. 08. 2020. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info (arhiva)

Promet je do kraja ovog mjeseca zbog radova obustavljen na regionalnoj cesti Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Na magistralnoj cesti Ljubinje-Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan, osim nedjelje, od 08 do 14 sati obustavlja se promet. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u tijeku su i na cestovnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama prometuje se usporeno.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava na magistralnoj cesti Konjic-Jablanica u noćnim satima (23-05) vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Na učestale odrone skreće se pozornost na dionici magistralne ceste Jablanica-Mostar (poslije mosta Begića i Begovića).

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

Granični prijelaz Deleuša od ranije je zatvoren zbog radova, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close