Stanje na cestama

Na graničnim prijelazima zadržavanja do 30 minuta

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama, očekuje se pojačan promet vozila, kako na cestama u BiH, tako i na graničnim prijelazima.
AutoMoto / Stanje na cestama | 12. 10. 2018. u 17:45 Bljesak.info
Kopirati

Kolnik je suh, a frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim središtima gdje je promet vozila pojačan.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promet teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnoj cesti M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacijski radovi izvode se na autocesti A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim cestama: M-5 Blažuj-Gromiljak, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na ovim dionicama prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori od 9:00 do 13:00 i od 15:00 do 18:00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen promet na GP Bosanski Novi-Dvor.

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama, očekuje se pojačan promet vozila, kako na cestama u BiH, tako i na graničnim prijelazima, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati