Stanje na cestama

Na graničnim prijelazima pojačan promet vozila

Pojačan promet vozila zabilježen je na nekoliko graničnih prijelaza u BiH.
AutoMoto / Stanje na cestama | 11. 08. 2018. u 10:42 Bljesak.info
Kopirati

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Prisika, Bijača, Zupci, Ivanica i Doljani, kao i u oba smjera na graničnim prijelazima Neum 1 i 2, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen promet na GP Bosanski Novi-Dvor.

Pojačana frekvencija vozila tijekom dana očekuje se i na većini cestovnih pravaca u BiH, a posebno na lokalnim izletištima.

Zbog radova na mostu kod petlje Visoko na dionici autoceste A-1 Kakanj-Visoko, prometuje se usporeno, jednom trakom. Na dionici autoceste A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Zbog oštećenja dilatacijske naprave na mostu na dionici A-1 Podlugovi-Visoko iz sigurnosnih razloga prometuje se preticajnom trakom, uz postavljenu signalizaciju.

Radovi se izvode i na magistralnim cestama: M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Na ovim dionicama, prometuje se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Apelira se na sve sudionike u prometu da budu maksimalno oprezni i da poštuju prometne propise.

Kopirati