Stanje na cestama

Na graničnim prijelazima pojačan promet vozila

Pojačan promet vozila zabilježen je na nekoliko graničnih prijelaza u BiH.
AutoMoto / Stanje na cestama | 11. 08. 2018. u 10:42 Bljesak.info
Kopirati

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Prisika, Bijača, Zupci, Ivanica i Doljani, kao i u oba smjera na graničnim prijelazima Neum 1 i 2, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen promet na GP Bosanski Novi-Dvor.

Pojačana frekvencija vozila tijekom dana očekuje se i na većini cestovnih pravaca u BiH, a posebno na lokalnim izletištima.

Zbog radova na mostu kod petlje Visoko na dionici autoceste A-1 Kakanj-Visoko, prometuje se usporeno, jednom trakom. Na dionici autoceste A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Zbog oštećenja dilatacijske naprave na mostu na dionici A-1 Podlugovi-Visoko iz sigurnosnih razloga prometuje se preticajnom trakom, uz postavljenu signalizaciju.

Radovi se izvode i na magistralnim cestama: M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Na ovim dionicama, prometuje se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Apelira se na sve sudionike u prometu da budu maksimalno oprezni i da poštuju prometne propise.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.