Vikend i blagdani

Na graničnim prijelazima pojačan promet vozila

Zbog nastupajućeg vikenda, a i praznika, očekuju se još veće gužve, kako na graničnim prijelazima, tako i na cestama u BiH.
AutoMoto / Stanje na cestama | 30. 03. 2018. u 17:12 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška duga su zadržavanja pri ulazu u BiH.

Promet vozila povremeno je pojačan i na ostalim graničnim prelazima, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog nastupajućeg vikenda, a i praznika, očekuju se još veće gužve, kako na graničnim prijelazima, tako i na cestama u BiH. 

Na autocesti A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u pretjecajnu traku.

Zbog sanacije klizišta na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever - Sarajevo zapad (desna strana po stacionaži), usporeno je prometovanje.

Zbog sanacijskih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Na magistralnoj cesti M-6 Bobanova Draga-Gorica (od zvonika-kapelice sv.Ilije Proroka u Bobanovoj Drafi do Nove crkve u Gorici) za vrijeme održavanja "Put križa" danas od 13.30 do 17.00 sati promet će biti obustavljen i preusmjeren na regionalnu cestu R-421 Klobuk-Tihaljina-Sovići.

Zbog vjerske manifestacije (molitveno i procesijsko hodočašće na brdo Hum) danas do 18.30 sati usporeno će se prometovati na magistralnim cestama M-6 i M-17.4 dionici Mostar-Miljkovići, a moguće su i kraće obustave.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na dionicama koje vode kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja. Izdvajaju se cestovni smjerovi Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Za teretna vozila preko 3,5 tone promet je obustavljen na magistralnoj cesti M-14.1 Bosanski Brod-Velika Brusnica, kao i na regionalnoj cesti R-419 Rakitno-Blidinje, priopćeno je iz BIHAMK-a. 

Kopirati
Drag cursor here to close