Čekaju

Na GP Bosanska Gradiška duge kolone teretnih vozila na ulazu u BiH

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi.
AutoMoto / Stanje na cestama | 03. 04. 2020. u 08:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog niskih jutarnjih temperatura skreće se pozornost na moguću poledicu. Izdvajaju se dionice u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Vozačima se skreće pozornost na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolnik. Na svim cestovnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno do 15. travnja.

Za danas je najavljen početak sanacijskih radova na magistralnoj cesti Buna-Tasovčići, zbog čega će se na mjestu izvođenja radova prometovati naizmjenično-jednom trakom.

Na GP Bosanska Gradiška duge su kolone teretnih vozila na ulazu u BiH.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, osobe kojima je potrebno liječenje, prekogranični radnici, službe i timovi civilne zaštite, pripadnici snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO stožera u BiH, osobe s boravkom u BiH, osobe koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osobe koje imaju izdanu dozvolu od Vijeća ministara).

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični promet između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20 sati do 05 sati.

Apelira se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close