Strpljenje

Na GP Bosanska Gradiška duga kolona teretnih vozila na izlazu iz BiH

Apelira se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.
AutoMoto / Stanje na cestama | 13. 04. 2020. u 10:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog radova na mostu kod naplatnog mjesta Zenica jug i redovnog servisiranja tunela 1. ožujak, obustavljen je promet na dionici autoceste A-1 Lašva–Zenica jug. Za vrijeme obustave (predviđeno do 19.04.) promet je preusmjeren na magistralnu cestu, a isključenje i uključenje na autocestu je na petlji Lašva.

Nastavljeni su radovi u tunelu Ormanica na magistralnoj cesti Srebrenik-Orašje zbog čega vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (u mjestu Bjelajce), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad).

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05.00 do 21.00 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na GP Bosanska Gradiška duga je kolona teretnih vozila na izlazu iz BiH.

Apelira se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona zabranjeno je kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20 sati do 05 sati ujutro, priopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close