U tunelu Jasen

Na dionici Prozor - Jablanica zbog radova obustavljen promet

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 08 sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom razdblju koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.
AutoMoto / Stanje na cestama | 29. 09. 2020. u 14:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Radovi u tunelu Jasen

Na dionici Prozor-Jablanica promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se vozila iznad 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne smjerove: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Na magistralnoj cesti Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja radova na gradilištu autoceste, obustavlja se promet u noćnim satima (od 00.30 do 05.00 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila iznad 7,5 tona koriste alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne smjerove.

Sporije prometovanje zbog izvođenja radova moguće je na dionicama: Vitez-Travnik (Bila) Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj (Mravići), Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 08 sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom razdblju  koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07.00 do 19.00 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close