Oprez vozači

Mokri kolnici, povećana opasnost od odrona

Zbog magle ili niske oblačnosti vidljivost je mjestimično smanjena na putu Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, kao i preko pojedinih planinskih prevoja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 04. 03. 2020. u 08:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu Bosne i Hercegovine prometuje se po mokrom ili vlažnom kolniku, uz povećanu opasnost od odrona.

Zbog magle ili niske oblačnosti vidljivost je mjestimično smanjena na putu Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, kao i preko pojedinih planinskih prevoja.

Na magistralnoj cesti Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacijskih radova od 07.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16.00 sati na toj dionici prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava prometa zbog sanacijskih radova na snazi je od 09.00 do 15.00 sati i na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (dionici Crna Rijeka-Bjelajce).

Zbog deminerskih radova od 07.30 do 16.00 sati na dionici Bosanski Petrovac-Ključ (prevoj Lanište), dolazi do 15-minutnih obustava prometa uz 15-minutno propuštanje vozila.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05.00 do 21.00 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Granični prijelaz Deleuša-Vraćenovići zatvoren je za promet zbog radova na izgradnji novog graničnog prijelaza.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close