Kiša je na cesti ...

Mokri ili vlažni kolnici, oprez zbog odrona i snježnih lavina

Na jugu Bosne i Hercegovine zbog kiše, a u ostalim krajevima uslijed otapanja snijega, prometuje se po mokrom ili vlažnom kolniku
AutoMoto / Stanje na cestama | 01. 02. 2019. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na jugu Bosne i Hercegovine zbog kiše, a u ostalim krajevima uslijed otapanja snijega, prometuje se po mokrom ili vlažnom kolniku, priopćeno je jutros iz IC BiHAMK-a.

Skreće se pažnja na povećanu opasnost od odrona, kao i na moguće snježne lavine. Tijekom noći slabiji snijeg padao je na cestama Livno-Šuica-Kupres i Priluka-Glamoč-Mlinište, tako da je na tim dionicama kolnik mjestimično zasnježen. U višim predjelima, u jutarnjim satima, može se očekivati mjestimična poledica.

Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na cestama, te apelira na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Vozači koji se kreću magistralnom cestom M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prijevoja Borova Glava, se upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolnik.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Podsjećamo kako je na GP Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

S obzirom na dane vikenda očekuje se pojačan promet vozila, kako na cestama u BiH tako i na graničnim prijelazima. Sutra, u prijepodnevnim satima, očekuje se pojačan promet vozila prema aktualnim zimskim izletištima.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, stoji na kraju jutarnjeg izvješća IC BiHAMK-a. 

Kiša non-stop

U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne danas će biti oblačno s padavinama tijekom cijelog dana. Prijepodne na planinama u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne će padati slab snijeg ili susnježica, a u većem dijelu Hercegovine kiša.

U drugoj polovici dana, uglavnom kiša. U većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno slaba kiša može padati u Krajini i središnjim područjima Bosne.

Prijepodne jugo će postepeno jačati. U drugoj polovici dana umjereno jugo, povremeno s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11, na jugu do 14 stupnjeva. 

Kopirati
Drag cursor here to close