Ceste

Mokar ili vlažan kolnik, oprez zbog odrona

Na magistralnoj cesti Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj zbog klizišta prometuje se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori).
AutoMoto / Stanje na cestama | 20. 05. 2020. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na većini cestovnih pravaca u Bosni i Hercegovini prometuje se po mokrom ili vlažnom kolniku, zbog čega se savjetuje maksimalno oprezna vožnja.

Upozorava se i na moguće odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Na magistralnoj cesti Srebrenik-Orašje obustavljen je promet kroz tunel Ormanica. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjerena su obilaznicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i prometnicu Srnice Donje-Špionica.

Promet je zbog radova obustavljen i u tunelu Vinac na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na održavanju rasvjete u tunelu Karaula na magistralnoj cesti Kladanj-Olovo od 09.00 do 17.30 sati prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autocesti A-1 Visoko-Kakanj (kod mjesta Dobrinje), prometuje se dvosmjerno, suprotnom kolničkom trakom.

Na magistralnoj cesti Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj zbog klizišta prometuje se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori)

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na planinskom prevoju Komar na magistralnoj cesti Donji Vakuf-Turbe vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati prometuje se dvosmjerno. Od 21 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Apelira se na vozače da voze opreznije i da se obvezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Na području RS-a na snazi je potpuna zabrana kretanja od 22 sata do 05 sati, a na području Distrikta Brčko od 23 do 05 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close