Stanje na cestama

Mogući odroni zemlje ili kamenja

Upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 05. 05. 2018. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini kolnik je u subotu ujutro pretežno mokar ili vlažan, a vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena u planinskim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove.

Upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja. Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže razmak između vozila.

Povremene obustave prometa od 8.00 do 15.00 sati, zbog razminiranja, aktualne su na dionici M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje (u mjestu Glave-Gračanica).

Radovi na sanaciji udarnih rupa u subotu će se izvoditi na dionici M-14 Srbljani-Bosanska Otoka, zbog čega će se prometovati jednom trakom - naizmjenično.

Jednom prometnom trakom vozi se na magistralnoj cesti M-18 Sarajevo-Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), zbog većeg odrona kamenja na kolnik.

Na autocesti A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno prometovanje.

Aktivna su klizišta i na magistralnoj cesti M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim cestama R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima prometuje se jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close