Oprezno

Magla smanjuje vidljivost

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana prometuje se dvosmjerno od 5.00 do 21.00 sat. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 5.00 sati promet kroz tunel obustavljen.
AutoMoto / Stanje na cestama | 04. 02. 2020. u 07:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magla jutros smanjuje vidljivost u dolinama rijeka Lašve i Vrbasa, kao i na putnim pravcima: Livno-Kupres, Livno-Tomislavgrad, Glamoč-Mliništa i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Pročitajte još

Vozačima se skreće pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolnik. Poseban oprez savjetuje se na dionicama koje prolaze kroz kanjone i preko planinskih prevoja. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog radova do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16.00 sati na toj dionici prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana prometuje se dvosmjerno od 5.00 do 21.00 sat. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 5.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova, prometuje se i na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (Potoci), Sarajevo-Trnovo (Krupac), Crna Rijeka-Mrkonjić Grad i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close