Magla smanjuje vidljivost

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
AutoMoto / Stanje na cestama | 21. 02. 2019. u 07:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magla jutros smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajaju se putevi uz rijeke Bosnu, Vrbas i Drinu, kao i puteve Čapljina-Studenci i Stolac-Neum.

Prometuje se po suhom i mjestimično vlažnom kolniku, dok se, zbog niske jutarnje temperature, poledica može očekivati na zasjenjenim dijelovima puteva preko prevoja, na mostovima i prilazima tunelima. Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje se opreznija vožnja.

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, promet je i dalje obustavljen i preusmjeren na alternativni put preko Čađavice.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana prometa za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close