Stanje na cestama

Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Izdvajaju se ceste u dolinama rijeka: Bosne, Save, Drine i Neretve.
AutoMoto / Stanje na cestama | 20. 02. 2019. u 07:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magla jutros smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. 

Izdvajaju se ceste u dolinama rijeka: Bosne, Save, Drine i Neretve. 

Kolnik je mjestimično vlažan, a na moguću poledicu upozorava se u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolnik-

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnoj cesti M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, promet je obustavljen i preusmjeren na alternativni smjer preko Čađavice. 

Na dionici magistralne ceste M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana prometovanja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni smjer za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je promet za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor. 

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Kopirati
Drag cursor here to close