Stanje na cestama

Magla na pojedinim dionicama u BiH

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) sudionicima u prometu savjetovali su oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putovima.
AutoMoto / Stanje na cestama | 22. 11. 2019. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Savu i Spreču, kao i na širem području Sarajeva, Tomislavgrada, Viteza i Kiseljaka, te na putovima Žitomislići-Doljani i Kupres-Šuica. Kolovoz je mjestimično vlažan i klizav, a vozačima se skreće pažnja i na učestale odrone, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) sudionicima u prometu savjetovali su oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putovima.

Polusatne obustave prometa uz 15-minutno propuštanje vozila, aktualne su od 7 do 16 sati, na magistralnom putu  Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacijski radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana od 5 do 21 sat prometuje se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Od ostalih putova s aktualnim radovima izdvajaju se autoput A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralni putovi Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Donji Vakuf-Jajce (tunel Vinac), Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Doljani-Metković i Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac).

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Tijekom vikenda se očekuje pojačan promet vozila, kako na putovima u zemlji, tako i na graničnim prijelazima.

Kopirati
Drag cursor here to close