Stanje na cestama

Magla i smanjena vidljivost na bh. cestama

Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže udaljenost između vozila.
AutoMoto / Stanje na cestama | 21. 11. 2021. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gusta magla smanjuje vidljivost na širem području Sarajeva, Visokog, Kaknja, Kiseljaka, Viteza, Konjica, Jablanice, Prozora/Rame, Kupresa, Glamoča, kao i dolinom rijeka Save, Vrbasa, Drine i Spreče.

U područjima s maglom kolnik je vlažan i mjestimično klizav.

Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže udaljenost između vozila. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolnik.

Na cesti Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prijelazu Gradina) obustavljen je promet za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritoriju općine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Na magistralnoj cesti Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promdet se obustavlja od 22:00 do 06:00 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na cestu preko Dubrava.

Na dionici autoceste A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacijskih radova na mostu prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug tvornice Metaling).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Kladanj-Tuzla (u blizini kamenoloma u Stuparima), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Kopirati
Drag cursor here to close