Stanje na cestama

Magla i oblačnost smetaju vozače

Savjetuje se opreznija vožnju, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na cestama.
AutoMoto / Stanje na cestama | 25. 11. 2021. u 07:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Kiseljaka, Tuzle, Orašja i Travnika.

Savjetuje se opreznija vožnju, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na cestama. Iz BIHAMK-a napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Na cesti Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je promet za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritoriju općine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Zbog izvođenja sanacijskih radova, na magistralnoj cesti Banja Luka-Prijedor (dionica Verići-Ivanjska), promet se obustavlja od 7 do 18 sati i preusmjerava na obilazni put Lamovita-Bistrica.

Na magistralnoj cesti Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf tijekom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug tvornice Metaling).

Na dionici autoceste A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacijskih radova na mostu prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Usporeno, zbog radova, promet se odvija na putnim pravcima: Olovo-Kladanj-Tuzla (Olovske Luke i u blizini kamenoloma Stupari), Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Kopirati
Drag cursor here to close