Oprez!

Magla i dalje smanjuje vidljivost na cesti Sarajevo-Konjic

Magla i dalje smanjuje vidljivost na cesti Sarajevo-Konjic (na prevoju Ivan), kao i dolinom rijeke Spreče.
AutoMoto / Stanje na cestama | 10. 12. 2018. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zasjenjenim stranama viših planinskih prijevoja, preko mostova, vijadukta i na prilazima tunelima upozorava se na mjestimično zaleđen kolnik. 

Magla i dalje smanjuje vidljivost na cesti Sarajevo-Konjic (na prevoju Ivan), kao i dolinom rijeke Spreče. Vozačima se preporučuje da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.  

U tijeku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta zbog čega je izmjenjen režim prometovanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralnu cestu M-17, dok se u suprotnom smjeru prometuje regionalnom cestom R-445 Nemila-Zenica.  

Sanacija mosta izvodi se na magistralnoj cesti M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je promet eretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni smer preko  Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini.  

Izdvajaju se i ostale dionice gdje je zbog sanacijskih radova izmijenjen režim prometovanja: dionica autoceste A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, dionica autoceste Bosanska Gradiška-Banja Luka,  kao i magistralne ceste: M-17 Mostar-Čapljina, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.  

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen promet na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close