Upozorenje vozačima

Kraće obustave prometa u tunelima na pravcu M-17

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete, danas do 16 sati moguće su kraće obustave prometa.
AutoMoto / Stanje na cestama | 08. 02. 2019. u 13:47 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete, danas do 16 sati moguće su kraće obustave prometa u tunelima Ivan, Crnaja, Jelašje, Lendava i Salakovac (M-17 Sarajevo-Mostar). 

Radovi na rekonstrukciji mosta u tijeku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, zbog čega je promet obustavljen. Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase prometuju preko Komara (Travnik-Donji Vakuf). 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Dani vikenda su pred nama, pa se u poslijepodnevnim satima očekuje pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca, posebno na izlazima iz većih gradskih zona. Upozorava se i na povećanu opasnost od odrona kamenja na kolniku. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.  

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close