Stanje na cestama

Kolone vozila na graničnim prijelazima na ulazu u BiH

Na granicama se čeka 30 i više minuta.
AutoMoto / Stanje na cestama | 17. 07. 2021. u 17:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padalina, kolnik je mjestimično mokar i savjetuje se opreznija vožnja. 

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se od 20 do 05 sati prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog  prema Zenici, prometuje usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se promet obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Orašje i Hutovo-Stolac, kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila i duge su kolone u oba smjera. Na graničnom prelazu  Deleuša gužva je na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na prelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod, Bosanska Kostajnica i Gradina kolone vozila su na ulazu u našu zemlju.

Na ostalim graničnim prelazima Bosne i Hercegovine promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, priopćava BiHAMK.

Kopirati
Drag cursor here to close