Stanje na cestama

Kolnici vlažni i skliski; čuvajte se magle i odrona

Magla smanjuje vidljivost mjestimice na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.
AutoMoto / Stanje na cestama | 13. 11. 2020. u 07:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog rekonstrukcije prometne nezgode, danas od 09:00 sati bit će obustavljen promet na dionici M-6 Ljubuški – Vitina u mjestu Proboj.

Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac (Vitina – Veljaci – Orahovlje – Vašarovići – Teskera – Ljubuški.

Prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik, navode iz Auto-moto saveza BiH.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa, navode iz Auto-moto saveza BiH.

Zbog izvođenja radova na M-6.1 Mostar – Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), promet se odvija naizmjenično, jednim prometnim trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Vozači se mole da zbog smanjenja gužve koriste alternativne pravce Mostar – Rodoč – Varda i obrnuto.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor – Jablanica u tunelu Jasen, osobna vozila prometuju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 t (osim autobusnog prometa) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Zbog izvanrednog prijevoza tereta velikih dimenzija mogući su povremeni zastoji na dionici Doljani – Žitomislići – Buna – Dračevice – Podveležje, svakim radnim danom u vremenu od 23:00 do 08:00 sati. Vozače koji se kreću ovom dionicom molimo da voze opreznije i da poštivaju upute osoba iz pratnje.

Na dionici Nemila – tunel Vranduk zbog izvođenja radova na izgradnji autoceste, promet će biti obustavljen u vremenu od 00:30 do 05:00 sati. Za vrijeme obustave, osobna vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7.5 t (sa izuzetkom autobusa) koriste alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Zbog izvođenja radova u tunelu Dragoraj na dionici M-6 Ključ – Mrkonjić Grad, od ponedjeljka od 08:00 sati do petka do 16:00 sati promet će biti obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u blizini tunela.

Upozoravamo vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje – Jablanica.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

– M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik,

– M-1.9 Gradačac – Ormanica (Donji Lukavac),

– M-5 Gromiljak – Blažuj (Han Ploča – Kobiljača), Vitez – Travnik,

– M-6 Ljubinje – Trebinje,

– M-6.1 Široki Brijeg – Posušje (Podvranić),

– M-14.2 Dravar – Grahovo (Resanovci),

– M-16 Livno – Kamensko (Liskovača), Livno – Šujica (Borova Glava),

– M-17 Buna – Tasovčići, Šešlije – Modriča, Maglaj – Doboj (ulaz u Maglaj),

– M-18 Sarajevo – Trnovo, Olovo – Kladanj (Olovske Luke),

– M-19.2 Kladanj – Vlasenica,

– R-425 Široki Brijeg – Međugorje.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji) i Pelagićevo – Gradačac (Turić Prosjek).

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulaz u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obvezni PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sati.

Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Za vrijeme ove mjere, prelazak nije moguć preko graničnog prijelaza Hum.

Na graničnom prijelazu Metaljka (Čajniče – Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07:00 do 19:00 sati.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.

Kopirati
Drag cursor here to close