Pojačan oprez

Jutarnja magla usporava prometovanje na cestama u BiH

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.
AutoMoto / Stanje na cestama | 02. 07. 2019. u 07:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost na cestama u BiH, pa se savjetuje pojačan oprez.

Tijekom dana skreće se pažnja na povećan broj motociklista i biciklista na prometnicama. Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

Na snazi je obustava prometa na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnoj cesti M-5, gdje se izvode sanacijskii radovi. Za vozila do 7 tona alternativni smjer  je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Sanacijski radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila, gdje se prometuje naizmjenično, jednom trakom. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Zbog radova na izgradnji kanalizacijske mreže na magistralnoj cesti M-14.1 u Gradačcu, danas se prometuje usporeno, jednom trakom.

Sporije se prometuje i na ostalim dionicama s aktualnim sanacijskim radovima. Izdvajaju se magistralne ceste: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralna cesta M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta GP Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close