Oprezno!

Jak vjetar stvara sniježne nanose na cestama Šuica-Livno-Kamensko,Ripač-Vrtoče

Jak vjetar mjestimično stvara sniježne nanose na cestama: Šuica - Livno - Kamensko, Ripač - Vrtoče i Kazanci - Bosansko Grahovo - Resanovci, kao i na širem području Gacka i Posušja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 10. 01. 2019. u 17:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini su na snazi zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padalina, može doći do zabrane prometovanja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolnik zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje.

Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim kotačima koristiti lance na planinskim prijevojima. Prilikom zaustavljanja na cesti zbog postavljanja lanaca ili drugog problema iz BIHAMK-a vozačima skreću pažnju da ne zaborave postaviti sigurnosni trokut. 

Snijega na kolniku ima na putevima u središnjim, istočnim i zapadnim krajevima BiH, kao i preko pojedinih planinskih prijevoja. 

Jak vjetar mjestimično stvara sniježne nanose na cestama: Šuica - Livno - Kamensko, Ripač - Vrtoče i Kazanci - Bosansko Grahovo - Resanovci, kao i na širem području Gacka i Posušja. 

Zbog snijega na kolniku usporeno se prometuje na cestama: Priluka - Glamoč - Mrkonjić Grad, Olovo - Kladanj, Sarajevo - Foča, kao i na širem području Romanije. Na regionalnoj cesti R-419 Mihalji -Blidinje obustavljen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t. Poledica se može očekivati na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. 

Vozači koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.   

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II,  na magistralnoj cesti M-17 Zenica - Nemila vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.   

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close