Stanje na cestama

Jači udari vjetra na području Livna, Kupresa, Tomislavgrada i Viteza

Upozorava se i na povremeno jače udare vjetra na području Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Viteza, Bihaća i Bosanskog Petrovca.
AutoMoto / Stanje na cestama | 11. 02. 2019. u 08:10 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini kolnik je pretežno mokar ili vlažan, dok je mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima cesta u višim predjelima.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolnik. Upozorava se i na povremeno jače udare vjetra na području Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Viteza, Bihaća i Bosanskog Petrovca.

Radovi na rekonstrukciji mosta u tijeku su na dionici magistralne ceste M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, zbog čega je promet obustavljen. Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok je za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase alternativni pravac Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na GP Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close