Budite oprezni

Iz BIHAMK-a apeliraju na oprez u vožnji zbog poledice

Zaostalog snijega na kolovniku mjestimično ima na dionicama u višim predjelima.
AutoMoto / Stanje na cestama | 24. 03. 2018. u 09:07 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački automoto klub (BIHAMK) upozorava da je zbog niske temperature ovoga jutra moguću poledica, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Zaostalog snijega na kolniku mjestimično ima na dionicama u višim predjelima.

Izdvajaju cestovne smjerove: Sarajevo-Rogatica-Višegrad, Trnovo-Foča, Gacko-Tjentište, Kupres-Šujica i Turbe-Banja Luka.

Na magistralnoj cesti M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestima Gašnica i Bistrica, zbog izlijevanja rijeke Save promet je obustavljen za sve kategorije vozila.

Na regionalnoj cesti R-419 Rakitno-Blidinje, zbog zaleđenog kolnika i mjestimičnih sniježnih nanosa obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 t.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na dionicama koje vode kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. IZ BIHAMK-a izdvajaju cestovne smjerove: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autocesti A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog izvođenja radova na mostu Bojnik na dionici A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, promet se na mjestu radova preusmjerava iz vozne u preticajnu traku.

Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na cestama prema ski centrima i zimskim izletištima.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Mostaru je zbog radova na izgradnji kolektora obustavljen promet u ulici Maršala Tita od raskršća sa ulicom Braće Brkić do Trga Ivana Krndelja, kao i od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića.

Kopirati
Drag cursor here to close