BiHAMK upozorava

I u Hercegovini: Vjetar stvara snježne nanose na cestama

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane prometa priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolnik zasniježen
AutoMoto / Stanje na cestama | 10. 01. 2019. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snijega na kolniku ima na putovima u središnjim, istočnim i zapadnim krajevima BiH, kao i preko pojedinih planinskih prijevoja, navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK), a jak vjetar mjestimično stvara snježne nanose na putovima širom Hercegovine.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane prometa priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolnik zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje.

Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim kotačima koristiti lance na planinskim prijevojima. Prilikom zaustavljanja na cesti zbog postavljanja lanaca ili drugog problema ne zaboravite postaviti sigurnosni trokut, navode iz BiHAMK-a.

Putovi Šuica-Livno-Kamensko, Ripač-Vrtoče i Kazanci-Bosansko Grahovo-Resanovci, kao i na širem području Gacka i Posušja. Zbog snijega na kolniku usporeno se prometuje na putovima: Priluka-Glamoč-Mrkonjić Grad, Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča, kao i na širem području Romanije. Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je prometovanja za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tona. Poledica se može očekivati na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Vozače koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravaju iz BiHAMK-a na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

''Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolniku (gdje pločnici nisu očišćeni)'', navode.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II,  na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom. 

Na graničnom prijelazu Bosanski Brod povremeno je pojačan promet vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 do 40 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj, priopćeno je iz BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close