Stanje na cestama

Gusta magla smanjuje vidljivost

Upozorava se i na moguće nailaske na poledicu na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skreće se pažnja i na učestale odrone i savjetuje oprezna vožnja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 17. 01. 2020. u 07:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera, a posebno jutros izdvaja se dionica autoputa Sarajevo sjever-Sarajevo zapad gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 20 metara.

Upozorava se i na moguće nailaske na poledicu na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skreće se pažnja i na učestale odrone i savjetuje oprezna vožnja.

Zbog radova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka od 07.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava prometa, uz 15-minutno propuštanje vozila. Iza 16.00 sati na toj dionici prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Danas od 11.00 do 16.00 sati doći će do obustave prometana regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce, a vozila će se preusmjeravati na alternativne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana od 5.00 do 21.00 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 5.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog radova sporije se prometuje na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close