Tko pije, a tko plaća?

VIDEO | Grad nikome nije ništa rekao: Prometni kaos u Mostaru

Tko gdje treba voziti?
AutoMoto / Stanje na cestama | 14. 01. 2021. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Auto-moto savez BiH (AMS) i BIHAMK nisu dobili obavijest iz Grada Mostara da se preusmjerava promet s takozvanog Novog Mosta, potvrđeno je za Bljesak.info iz ova dva saveza.

AMS dobiva pozive od građana, ali službeno nemamo informaciju, rekli su nam iz ovog saveza, dok su iz BIHAMK-a poručili kako ne znaju ništa o promjeni prometovanja u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Tko gdje treba?

Nikome nije jasno tko gdje treba voziti, a ljudi, kako smo na licu mjesta vidjeli, prolaze gdje i kako znaju.

Na fotografijama se vidi, kako se promet koji ide sa sjevera odnosno s ''Novog mosta'' preusmjerava kroz naselje Centar II., dok je u isto vrijeme s prednje strane prometnice odnosno s ''Vrha Avenije'' zaustavljen promet prema mostu.

Je li druga traka postala dvosmjerna vozači ne znaju.

Podsjetimo, radovi na izgradnji Glavnog desnoobalnog kolektora u Mostaru, koji su najavljeni za 23. studenog ove godine, počeli su s tri tjedna zakašnjenja.

Kako je Grad najavio, radovi će se izvoditi duž ulice dr. Ante Starčevića počevši od kružnog toka u kod zgrade Mljekara do raskrižja sa ulicom Kralja Tomislava (Vrh Avenije), te dalje Ulicom Rudarska do raskrsnice sa Ulicom Blajburških žrtava (kod Osnovne škole Ivana Gundulića).

Zbog radova će doći do izmjene režima prometa te stoga sudionici u prometu trebaju obratiti pažnju na privremenu vertikalnu signalizaciju, najavili su ranije iz Grada.

Izvođač radova je HP Investing d.o.o. Mostar, a Nadzorni organ EPTISA (Kraljevina Španjolska) u konzorciju sa Integra d.o.o. (BiH) i Enova d.o.o. (BiH).

Sredstva za realizaciju predmetnih radova osigurana su dijelom iz sredstava vodoprivrednih naknada HNŽ putom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, zatim Fonda za zaštitu okoliša FBiH te iz proračuna Grada Mostara.

Paralelno s radovima izgradnje glavnog desnoobalnog kolektora odvijat će se i radovi na rekonstrukciji raskrižja ulica Rudarska i Kralja Tomislava (vrh Avenije) gdje će se umjesto postojećeg raskrižja izgradit kružni tok.

Kopirati
Drag cursor here to close