BIHAMK

Povratak s Jadrana: Duge kolone vozila od Mostara do Sarajeva

Pojačana je frekvencija vozila na svim važnijim cestovnim pravcima u Bosni i Hercegovini, a duge kolone vozila u večernjim satima posebno se očekuje na magistralnoj cesti Mostar - Sarajevo
AutoMoto / Stanje na cestama | 08. 08. 2021. u 16:45 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pojačana je frekvencija vozila na svim važnijim cestovnim pravcima u Bosni i Hercegovini, a duge kolone vozila u večernjim satima posebno se očekuje na magistralnoj cesti Mostar - Sarajevo, priopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da tijekom dužih putovanja prave češće pauze.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Deleuša, Neum I i II kolone vozila su u oba smjera. Na ulazu u Bosnu i Hercegovinu kolone vozila su na graničnim prelazima: Ivanica, Klobuk, Hum i Bijača.

Na izlazu iz Bosne i Hercegovine duge kolone vozila su na graničnim prelazima: Kamensko, Izačić, Velika Kladuša, Bosanski Brod, Orašje i Gradina.

Na autocesti A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever - Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic - Jablanica) zbog čega se od 20 do pet sati prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na cesti Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na cestovnim pravcima Srebrenik - Orašje, Doboj - Rudanka i Stolac - Hutovo.

Kopirati
Drag cursor here to close