Stanje na cestama

Duga zadržavanja na Ivanici, na ostalim graničnim prijelazima se čeka do 30 minuta

Pročitajte najnovije izvješće BIHAMK-a o stanju na cestama u BiH.
AutoMoto / Stanje na cestama | 08. 08. 2018. u 16:44 Bljesak.info
Kopirati

Na graničnom prijelazu Ivanica pojačan je promet vozila i duga su zadržavanja na izlazu iz BiH, odnosno ulazu u Hrvatsku. Povremeno se formiraju duže kolone vozila i na ostalim graničnim prijelazima, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz BIHAMK-a podsjećaju vozače da je na GP Bosanski Novi-Dvor zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen promet.

Na autocesti A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Počeli su radovi na mostu kod petlje Visoko na dionici A-1 Kakanj-Visoko, a vozila na ovom lokalitetu prometuju jednom trakom.

Radovi se izvode i na magistralnim cestama M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac) i M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) gdje se prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralne ceste M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na križanju magistralne ceste s autocestom u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je promet i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Apelira se na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati