BIHAMK

Danas Dan neovisnosti, zabranjen prijevoz eksplozivnih materija

Povodom blagdana Dana neovisnosti do sutra (02.03.) do 24 sata zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.
AutoMoto / Stanje na cestama | 01. 03. 2020. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog prevrnutog teretnog vozila, na auto-cesti Prnjavor prema Doboju, prometuje se preticajnom trakom.

Zbog održavanja 2.Memorijalne utrke danas od 08.00 do 13.00 sati usporeno će se prometoavti na magistralnoj cesti Bosanska Krupa-Bosanska Otoka. Mole se vozači da u pomenutom periodu voze opreznije i da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05.00 do 21.00 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Tijekom dana, zbog aktualnih radova, sporije se prometuje na magistralnim cestama: Jajce-Crna Rijeka (Ugarak), Jablanica-Mostar (Potoci), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Povodom blagdana Dana neovisnosti do sutra (02.03.) do 24 sata zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prijelaza obustavljen je promet na graničnom prijelazu Deleuša-Vraćenovići, priopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close