Stanje na cestama

Crnaja dobiva novu rasvjetu

Za danas su najavljeni radovi na sanaciji rasvjete u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega će se od 8:30 sati kroz tunel prometovati usporeno-jednom trakom.
AutoMoto / Stanje na cestama | 16. 06. 2020. u 07:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu zemlje jutros se prometuje po mokrom i klizavom kolniku, a na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelira se na vozače da voze oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putevima.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 5 do 21 sati prometuje se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Obustavljen je promet kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje) i kroz tunel Vinac (Jajce-Donji Vakuf). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na sanaciji mosta u mjestu Reljevo (Jošanica-Stup) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Za danas su najavljeni radovi na sanaciji rasvjete u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega će se od 8:30 sati kroz tunel prometovati usporeno-jednom trakom.

U tijeku su radovi na sanaciji mosta na petlji Blatuša kod Zenice zbog čega je za promet zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša prema Sarajevu. Promet je preusmjeren na privremene kružne tokove.

Zbog radova na sanaciji mosta preko rijeke Tinje, u mjestu Drenik (na putu Srebrenik-Šićki Brod), prometuje se naizmjenično-jednom trakom (postavljeni semafori). Radovi na sanaciji mosta izvode se i preko rijeke Ljubine, na putnom pravcu Olovo-Semizovac. Za vrijeme radova u funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini (naizmjenično propuštanje vozila).

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog radova svaki dan, osim nedjelje, promet je obustavljen u vremenu od 8 do 16 sati.

Izdvajaju se i ostale dionice gdje je zbog radova izmjenjen režim prometovanja: Jelah-Doboj, Prozor-Jablanica, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Ljubinje-Trebinje, Prijedor-Kozarac, Gradačac-Ormanica, Grude-Posušje, Ostrožac-Jablanica i Kiseljak-Busovača.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Zbog radova u Crnoj Gori zatvoren je granični prijelaz Deleuša-Vraćenovići, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close