Snijeg

Blokiran promet između Širokog Brijega i Posušja

AutoMoto / Stanje na cestama | 14. 01. 2019. u 10:12 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snijeg na kolniku prouzročio je zastoj na cesti Široki Brijeg – Posušje. U većem dijelu zemlje prometuje se otežano i usporeno zbog snijega. Zimske službe obavljaju poslove čišćenja po prioritetnim dionicama pa se tijekom dana očekuje potpuna normalizacija prometa. 

Na dionici R-419 Mihalji – Blidinje zabranjen je promet vozila ukupne mase preko 3,5 t, priopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave Civilne zaštite.

Zbog niskih temperatura upozoravaju se vozači na mjestimičnu poledicu na cestama u gorju, dok je u nizinama poledica moguća na prilazima tunelima i preko mostova.

Vozači se upozoravaju i na jake bočne udare vjetra na području jugozapadne Bosne koji mjestimice stvaraju snježne nanose.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim dolazi do zabrane prometa priključnim vozilima preko planinskih prijevoja, gdje je kolnik zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje. Također u skladu s tim, autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim kotačima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Zimske službe ovog su puta doslovno zapele u snijegu.

 

BiHAMK navodi kako se zbog popriječenog teretnog vozila usporeno prometuje na dionici magistralnog M-5 Turbe - Donji Vakuf (prijevoj Komar).

Preko planinskih prijevoja iz BIHAMK-a upozoravaju na ugaženi snijeg na kolovozu a izdvajaju: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Sarajevo-Rogatica, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Vlasenica-Han Pijesak, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Trnovo-Foča, Gacko-Tjentište, Livno-Mrkonjić Grad, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar i Kolo-Tomislavgrad-Šuica.

Kopirati
Drag cursor here to close