Visoke temperature

BiHAMK: Vozite rano ujutro ili kasno popodne

Promet je zbog radova obustavljen u tunelima Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.
AutoMoto / Stanje na cestama | 02. 08. 2020. u 08:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da na duža putovanja krećete u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko ipak putujete tijekom dana, pravite češće pauze'', stoji u nedjelju u dnevnoj informaciji Automoto kluba Bosne i Hercegovine.

Savjetuju opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnog pretjecanja.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelima Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), promet je, navode, obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u tijeku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (dva mosta preko rijeke Ljubine), te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama prometuje se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 5 do 21 sati prometuje se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz BHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close