Upeklo

BIHAMK upozorava na visoke temperature: Kada je najbolje putovati

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.
AutoMoto / Stanje na cestama | 27. 06. 2019. u 08:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla ovoga jutra smanjuje vidljivost, a na tim dionicama i kolnik je vlažan.

Izdvajaju se šire područje Gračanice i Kupresa, kao i putevi uz Lašvu i Drinu. Upozorava se i na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja.

Nakon obustave tijekom noći, jutros od 6.00 sati na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II prometuje se naizmjenično, jednom trakom. Tijekom dana, zbog pojačanog prometa vozila na toj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na magistralnoj cesti M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacijskih radova obustavljen je promet. Alternativni pravac za vozila do 7 tona je Jezero-Jajce, a za vozila iznad 7 tona Mrkonjić Grad-Crna Rijeka.

Zbog radova na rekonstrukciji križanja na magistralnom putu M-5 Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez od 08 do 17 sati prometuje se naizmjenično, jednom trakom. Zbog pojačanog prometa vozila formiraju se duge kolone u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnoj cesti R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih cesta sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralne ceste: Srbljani-Cazin, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Tarčin-Konjic, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne ceste M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close