Oprez

BiHAMK: Ugaženi snijeg na kolnicima

Vozačima se skreće pozornost na učestale odrone zemlje ili kamenja. Posjedovanje zimske opreme zakonski je obvezno.
AutoMoto / Stanje na cestama | 27. 02. 2020. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugaženog snijega na kolniku ovoga jutra ima na putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa se vozači na tim dionicama pozivaju na maksimalno opreznu vožnju.

Izdvajaju se cestovni pravci: Srednje-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Konjic, Mokro-Podromanija, Trnovo-Foča, Bugojno-Kupres-Livno, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na magistralnoj cesti Mokro-Podromanija trenutno je obustavljen promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Vozačima se skreće pozornost na učestale odrone zemlje ili kamenja. Posjedovanje zimske opreme zakonski je obvezno.

Na magistralnoj cesti Jajce-Crna Rijeka zbog sanacijskih radova od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na toj dionici prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Tijekom dana, zbog aktualnih radova, sporije se prometuje i na magistralnim cestama: Jablanica-Mostar (Potoci), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05.00 do 21.00 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu prometovati teretna vozila preko 7,5 tona. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prijelaza, od danas (27.2.) obustavit će se promet na graničnom prijelazu Deleuša-Vraćenovići i preusmjeriti na druge granične prijelaze, priopćeno je iz BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close