Zbog niskih temperatura

BiHAMK upozorava na moguće poledice

Pojačan oprez savjetuje se na planinskim prijevojima, kao i na mostovima i prilazima tunelima
AutoMoto / Stanje na cestama | 27. 11. 2017. u 17:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jaki udari vjetra učestali su na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima naše zemlje, zbog čega se u planinskim predjelima mjestimično formiraju snježni nanosi. Izdvajaju se cestovnipravci Bihać – Bosanski Petrovac - Ključ, Livno - Šujica-Kupres, Bosanski Petrovac -Drvar i Livno - Glamoč – Mrkonjić Grad.

Zbog niskih temperatura, posebno u noćnim i ranim jutarnjim satima upozorava se na moguću poledicu. Pojačan oprez savjetuje se na planinskim prijevojima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putovima koji prolaze kroz usjeke, mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. Na svim putnim pravcima savjetuje se vožnja prilagođena uvjetima na putu i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Sporije se prometuje na dionicama gdje su u tijeku sanacijski radovi, a gdje je postavljena privremena prometna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta - Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je promet obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close