Visoke temperature

BiHAMK: Na put krećite rano ujutro ili navečer

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) savjetuju da se prije napuštanja vozila ugase rashladni uređaji
AutoMoto / Stanje na cestama | 30. 06. 2019. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog visokih dnevnih temperatura savjetuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak, putuje tijekom dana, da se prave češće pauze, piše Anadolija.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) savjetuju da se prije napuštanja vozila ugase rashladni uređaji, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu zraka.

Zbog održavanja manifestacije "509. Dani Ajvatovice“ u nedjelju će doći do potpune obustave prometa od 16 do 17 sati u Donjem Vakufu, na raskrižju magistralnih puteva M-5 i M-16, na raskrižju ulica 14. septembar i 770 Slbbr. od zgrade PTT-a do BP "INA“.


Istovremeno, zbog održavanja maratona na dionici M-6.1 Livno- Karlov Han (Prisoje), doći će do potpune obustave prometa od 17 do 20 sati. Alternativni pravci za vrijeme obustave su M-16 Livno - Kamensko i regionalna cesta R-417.

Na snazi je obustava prometa na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacijski radovi. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko sedam tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Sanacijski radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se prometuje naizmjenično, jednom trakom. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera, prenosi Anadolija.

Pojačan je promet vozila i duga su zadržavanja na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Izačić, Doljani i Gabela Polje. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close