Zakon

Zimska oprema obavezna još pet dana

Na dionicama cesta gdje su radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
AutoMoto / Flash | 10. 04. 2019. u 08:09 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim kolnicima. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Na dionicama cesta gdje su radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa. 

Zbog izvođenja radova na ulazu u Bugojno (most preko rijeke Vrbas) na dionici M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, promet teretnih vozila preko 7 tona se preusmjerava na dionicu Bugojno - Donji Vakuf  - Travnik, dok osobna vozila prometuju obilaznicom kroz naselja Kula i Kandija. 

Zbog izvođenja radova na dionici A1 Sarajevo zapad - Lepenica (tuneli Gaj i Igman), danas od 08.00 sati do sutra do 20.00 sati promet se preusmjerava na lijevu kolničku traku u dvosmjerni režim odvijanja prometa. 

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku. 

Zbog izvođenja radova na vijaduktu Bojnik na dionici A1 Vlakovo - Jošanica, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom. 

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.  

Zbog oštećenja kolnika na dionici M-16 Prijedorska petlja - Klašnice, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično. 

Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno. 

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: 

- M-2 prolaz kroz Neum, 

- M-4 Banja Luka (Rebrovac) - Čelinac, Teslić - Karuše, 

- M-14.2 Šamac - Domaljevac, 

- M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Dabrac), 

- M-17 Tarčin - Konjic (Bradina), Tasovčići - Klepci (raskrižje M-17 i M-6), 

- M-18 Semizovac - Vogošća, Olovo - Semizovac, Kladanj - Podpaklenik. 

Zbog radova na R-418 Prozor - Tomislavgrad (dionica Podborsko raskrižje - Aćimići) promet je potpuno obustavljen. Alternativni pravac za osobna vozila je kroz naselje Sopot, dok se teretna vozila i autobusi preusmjeravaju preko Blidinja ili Bugojna. 

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi. 

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik u mjestu Potpeć i M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji). 

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici dr. Ante Starčevića (od hotela “Ero” do raskrižja s ulicom Vokića i Lorkovića). 

Zbog izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača, danas od 08.00 sati do 16.00 sati doći će do privremene obustave prometa na dionici R-411 Kola-Stričići. Z vrijeme obustave promet će se preusmjeravati na dionicu Han Kola - Ledenice - Stričići 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

 Zbog izvođenja radova u Hrvatskoj do 17.04. obustavljen je promet na graničnom prijelazu Ivanica - Gornji Brgat.  

Zbog izvođenja radova u Hrvatskoj, obustavljen je promet na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor. Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja. 

Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu, priopćeno je iz AMSBIH-a.

Kopirati
Drag cursor here to close