Za pet dana

Zimska oprema je obvezna, jeste li pripremili svoje vozilo?

AutoMoto / Flash | 10. 11. 2020. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MUP-HNŽ/K upozorava sve vozače da na vrijeme osiguraju Zakonom predviđenu zimsku opremu za motorna vozila, u vremenskom periodu od 15.11.2020. godine do 15.04.2021. godine na teritoriji BiH.

Motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu koja se sastoji:

- Motorna vozila do osam sjedišta i motorna vozila najveće dozvoljene mase do 3,5 tone, moraju imati pneumatike sa zimskim profilima na svim kotačima (dubina gazećeg sloja minimalno 4mm).

- Ako su na motornom vozilu ljetni pneumatici dubina gazećeg sloja mora biti minimalna 4mm i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonske kotače u slučaju zimskih uvjeta.

- Motorna vozila više od osam sjedišta i najveće dozvoljene mase preko 3,5 tone, zimski pneumatici moraju imati dubinu gazećeg sloja minimalno 4mm, lance za snijeg i priručni alat (lopata i vreće sa pijeskom). Ako su pneumatici sa ljetnim profilom dubina gazećeg sloja mora biti minimalna 4mm, odgovarajući lanci koji se stavljaju na pogonske kotače, te odgovarajući alat i vreća sa pijeskom.

MUP-a HNŽ/K apelira na sve vozače motornih vozila da na vrijeme osiguraju Zakonom predviđenu zimsku opremu, u suprotnom biti će sankcionirani sukladno važećim zakonskim propisima.

Kopirati
Drag cursor here to close