10 minuta

I u Hrvatskoj staje promet zbog cijene goriva

Organizatori su najavili da će, ako prosvjed ne uspije, ići u veću blokadu prometa dok se ne snize trošarine te cijena goriva padne ispod devet kuna.
AutoMoto / Flash | 15. 06. 2018. u 21:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosvjedujući zbog visoke cijene goriva vozači u mnogim gradovima Hrvatske su u petak od 17:00 do 17:10 sati nakratko zaustavili promet i time podržali inicijativu ''Stop rastu cijena goriva'' kojom se željelo istaknuti problem visokih trošarina na gorivo.

Organizatori inicijative su pozvali vozače da u 17:00 sati na deset minuta zaustave promet, a oni su se odazvali u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Slunju, Požegi, Šibeniku. Akcijom ''Ugasimo motor'', inicijativa želi ukazati na problem visokih trošarina na gorivo.

Prema podacima policije prosvjed u Zagrebu nije znatno utjecao na prometnu gužvu, koja je u to vrijeme i uobičajena, prenosi Hina.

Iz inicijative ''Stop rastu cijena goriva'' smatraju da gorivo ne bi trebalo koštati više od 9 kuna (oko 2,5 maraka). Organizatori su najavili da će, ako prosvjed ne uspije, ići u veću blokadu prometa dok se ne snize trošarine te cijena goriva padne ispod devet kuna.

Kopirati
Drag cursor here to close