New Miami, Ohio

Zbog pogrešno postavljenih kamera za brzinu, grad će vratiti novac vozačima?

Kako su prilikom ovog cirkusa povrijeđena i ustavna prava vozača, sve zajedno će se odigrati na vrhovnom sudu
AutoMoto / Flash | 19. 02. 2018. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kamere za mjerenje brzine bi trebale promet učiniti sigurnijim, ali realno samo uzrokuju nagla usporavanja prije njih te skreću vozačevu pažnju s vožnje. Ako pritom završe postavljene na krivom mjestu, mogu više koštati lokalnu samoupravu nego same vozače.

U gradu New Miami, smještenom u američkoj saveznoj državi Ohio kamere za brzinu su u kaznama ubrale iznos od 2.4 milijuna američkih dolara. No, neki poprilično sposobni odvjetnici uspjeli su uvjeriti sud da su kamere strateški postavljene samo kako bi ubrale što više novca, piše portal Automobili.hr.

Iz toga je zaključeno da kamere u praksi „zlostavljaju“ vozače te tako stvaraju nepravedan profit. No, to opet nije toliko jednostavno koliko se čini. Kamere nisu postavljale gradske vlasti već vanjska tvrtka Optotraffic koja je pritom ubirala 40% novca od kazni.

Kako su prilikom ovog cirkusa povrijeđena i ustavna prava vozača, sve zajedno će se odigrati na vrhovnom sudu savezne države Ohio. Ako na 2.4 milijuna dolara  u kaznama koje će grad vjerojatno trebati vratiti dodamo troškove suđenja, cijena bi mogla dostići vrtoglavih 3 milijuna dolara. Zakonski se novac poreznih obveznika ne može trošiti na ovakve stvari, ali tko će drugi to platiti? Za očekivati je i tužba upućena prema tvrtki Optotraffic no to će vjerojatno završiti sa samo još većim novčanim iznosom u sudskim troškovima.

 Kod nas ovakva tužba ionako nikad ne bi prošla…

Kopirati
Drag cursor here to close