Tko ima prednost?

Zbog nepoštivanja obaveza prema pješacima sankcionirano 60 posto vozača

Tijekom akcije kontrolirano je ukupno 145 vozača kojima je izdato ukupno 87 prekršajnih naloga zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prelazu (67) i nepropuštanja pješaka koji prelaze kolnik na putu na kome ne postoji obilježen pješački
AutoMoto / Flash | 30. 10. 2017. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U cilju poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti na području Policijske uprave Doboj, 23. i 24.10.2017. godine, provedena je regionalna akcija pojačane kontrole u prometu usmjerene na kontrolu poštivanja obaveza vozača prema pješacima i poštivanja prometnih pravila i propisa od strane pješaka koji sudjeluju u prometu, navedeno je na stranici MUP-a.

Tijekom akcije kontrolirano je ukupno 145 vozača kojima je izdato ukupno 87 prekršajnih naloga zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prelazu (67) i nepropuštanja pješaka koji prelaze kolnik na putu na kome ne postoji obilježen pješački prelaz (20).

Od ukupno kontrolirana 24 pješaka istim su izdata ukupno 24 prekršajna naloga zbog nepropisnog kretanja kolnikom (22) i  prelaska kolnika za vrijeme dok je taj prelazak zabranjen svjetlosnim prometnim znakom (2).

Za devet mjeseci tekuće godine na području Policijske uprave Doboj smrtno je stradao jedan pješak.

 

 Teške tjelesne ozljede zadobilo je 12 pješaka, dok je 19 pješaka zadobilo lakše tjelesne ozljede.
Policijska uprava Doboj apeluje na sve sudionike u prometu da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH, kako bi vlastitu sigurnost  i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close