Pandemija

Zatvorena granica između BiH i Hrvatske!?

Kako javlja Imotski radio, zatvoreni su svi granični prijelazi s BiH.
AutoMoto / Flash | 14. 03. 2020. u 22:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog pandemije koronavirusa od subote navečer zatvara se državna granica Republike Hrvatske sa Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom.

Na području Metkovića zatvaraju se međunarodni granični prijelazu Doljani, Gabela Polje i Nova Sela, a zabranjen je prelazak i na malograničnim prijelazima Unka i Gabela Polje II koji su do sada služili za prelazak lokalnog stanovništva, piše Slobodna Dalmacija.

Granični policajci RH, navode, upozoravaju sve oni koji prelaze granicu i odlaze u BiH (a znamo da je upravo u okolici Metkovića velika frekvencija lokalnog stanovništva u dnevnim migracijama) da će prilikom povratka morati u dvotjednu izolaciju.

Granice je zatvorila RH i svi oni koji imaju prebivalište u Hrvatskoj moraju se do ponoći vratiti svojim kućama. Nakon toga će im prilikom ulaska u RH sanitarni inspektor izdati riješenje o samoizolaciji, kojega će se morati pridržavati.

Kako doznaju tranzit kroz Neum nije dio ove odluke i za sada se promet prema Dubrovniku na graničnim prijelazima Kleku i Bistrini odvija neometano. Neum će podlijegati posebnom graničnom režimu pa tako bez obzira na moguće restrikcije i ograničenja komunikacija prema Dubrovniku neće biti upitna, piše Slobodna Dalamcija.

Kopirati
Drag cursor here to close