Neželjeni gosti u motornom prostoru

Zašto kune grizu žice na vašem vozilu?!

Mužjak kune svoj će teritorij obilježiti jedinstvenim mirisom. Naiđe li na njega suparnik uhvatit će ga bijes i pregrist će sve što može
AutoMoto / Flash | 24. 06. 2021. u 06:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor fotografije: HAK Revija / Kune su simpatične životinjice, ali mogu biti iznimno opasne za vaš automobil.

Mnoge vozče će iznenaditi jutarnje paljenje automobila i činjenica da neki od sustava ne rade. Nerijetko će to biti ozbiljne štete na letvi servo volana, lambda sondi ili drugim komponentama motora, piše RevijaHAK.

Kune su simpatične životinjice, ali mogu biti iznimno opasne za vaš automobil. Tim grabežljivcima su motorni prostori automobila često zamjena za prirodne zaklone. Mužjak kune svoj će teritorij obilježiti jedinstvenim mirisom. Naiđe li na njega suparnik uhvatit će ga bijes i pregrist će sve što može. To im je u prirodi!

Nakon napada kune, koji se često može prepoznati trgovima šapa na limu ili tragovima u motornom prostoru, automobil i motorni prostor trebaju se temeljito oprati kako bi mirisi nestali i ne bi privlačili nove životinje.

Kod kuna ne pomažu sprejevi na bozi mirisa drugih životinja, jer će se vrlo brzo naviknuti, odnosno, gotovo da i nema rješenja, osim zatvorene garaže.

Kopirati
Drag cursor here to close